Este adevărat că este mai simplu să cumperi peștele gata filetat, fără oasele și solzii care îți dau bătăi de cap la curățat, să îl pui în cuptor împreună cu legumele și să îl servești la masă.
Totuși, este bine să știi că peștele gătit întreg este mai gustos, tocmai pentru că e gătit cu tot cu oase și piele, ceea ce îi da o altă savoare și îi dă timp să se rumeneasca, iar carnea să fie pătrunsă.
Trebuie amintit și avantajul prețului, pentru că un peste vândut întreg e mai ieftin decât cel filetat. Iar în magazine și supermarketuri vei primi inclus în preț și partea de curățare de care multă lume fuge când este vorba de pește.
În plus, atunci când cumperi pește întreg nu poți da greș la alegerea lui și să cumperi cumva carne expirată.
Un motiv pentru care mulți evităm să gătim un pește întreg este că ne dăm mai greu seama când e bine făcut și gata de servit. De multe ori ajungem să gătim prea…